mandag 10. januar 2011

Oppsummering av 1. Termin

I løpet av høsten har vi gjort mye forskjellig i mediefaget. Vi har blant annet hatt flere innslag på bloggen, men vi har også gjort flere litt mer praktiske ting.

Til og begynne med jobbet vi med en kommunikasjonsstrategi som vi skulle legge frem for skole styret. Dette gjorde vi ved å gå inn i små grupper å lage hver vår strategi, som vi leverte til et såkalt elev styre, hvor de vurderte alle enkelt elever sin besvarelse, og til slutt satte de dette sammen til et dokument. Dette dokumentet la vi frem, meningene om resultatet av dette er nok veldig delte, og det er vanskelig å si om vi egentlig nådde frem, flere mente vi ikke gjorde det.
Mer informasjon finner du på Kongbserg Videregående skole sin hjemmeside

Etter dette begynte vi med film prosjekt, her dannet vi grupper på tre eller fire og skulle produsere en film. Her er det jo viktig at vi lærer underveis og er sammarbeidsvillige. Vi stod helt fritt, noe som gjorde at det dukket opp mye rart først, men man endte opp med en god ting. Jeg endte opp med å lage en så kalt thriller, hvor en jente gjeng drar på hyttetur, gruppa mi og jeg ble fornøyd med resultatet. Alt i alt tror jeg mange lærte mye, og det var mange flotte resultater.
Vi la også ut et blogginnlegg om Filmatiske virkemidler
Film/Bilde kommer...(jeg må først få tak i den eksterne harddisken min)

Det sisten emnet vi jobbet med før jul var det digitale mediesamfunnet, dette var nok ikke så praktisk som de andre emnene, men det var lærerikt, og spennende. Det er snakk om media sin rolle innenfor å formidle informasjon, nyheter og kultur, samtidig media sin maktposisjon i samfunnet. Det gjelder også lover og forskrifter angående for eksempel personvern. Selv om dette emnet var en del teoretisk synes jeg arbeidsmetodene vi brukte gjorde det spennende å diskutere og lære om like vel. Vi avsluttet året med å lage en test om opphavsrett.
Her er blant annet noe vi jobbet med under denne tiden.

Gjennom hele året jobbet vi med sosiale medier, i tillegg til emnene, noe som også var temaet vi fikk på heldagsprøva. Her var det mye fokus på både påvirkningen av sosiale medier, og historien bak dette. En av filmene som vi så flere ganger og som vi også brukte under fremvisningen av kommunikasjonsstrategien var denne:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar