mandag 7. februar 2011

Innledning til oppgaven om informasjonskløfter

         Vi mennesker er alle forskjellige, vi gjør forskjellige ting, vi ønsker forskjellig ting og har ulike hobbyer, og interesser. Dette gjør dermed at vi, uten egentlig å være klar over det, søker etter forskjellig informasjon, informasjon som passer oss. Vi lærer også i ulikt tempo, og har ulik kunnskap om alt, dette skaper informasjonskløfter blant oss. Definisjonen på informasjonskløft er et skille mellom ulike befolkningsgrupper eller sosiale lag, hvor da den ene gruppa vet noe som den andre ikke vet. I vår tid har vi større tilgang på informasjon enn noen gang før. Mange steder rundt om i verden har alle tilgang til internett til en hver tid. Alle har sin egen mobiltelefon, noen har til og med to. Det finnes få hjem uten tilgang til tv, og nyhetssendinger. Både radio og aviser er det mange som har, så det finnes mange ulike medier vi kan samle informasjon fra.  Spørsmålet er da om alle har like stor tilgang til dette, eller om de forstår den informasjonen som gis ut fra de ulike mediene. Det er store debatter rundt om i verden når det gjelder akkurat dette, og jeg valgte å fokusere på dette siden det er noe som gjelder oss alle, og kanskje vil lage problemer. Kort og greit er spørsmålet mitt om media øker, minker eller skaper informasjonskløfter, og dermed i hvilken grad?

Kilde:


5 kommentarer:

  1. Skal innrømme at jeg ikke har noe negativt å påpeke på dette tidspunkt!

    SvarSlett
  2. med andre ord; dette er en velskrevet og god innledning. Man får et godt innblikk i hva du skal ha om og hva de ulike begrepene betyr. Jeg likte også problemstillingen din, den var veldig dyp og vel formulert !

    SvarSlett
  3. Takk, da vet jeg den fungerer som første utkast til en innlevering, og at det jeg trenger å bygge videre på er mer informasjon om dette.

    SvarSlett
  4. Dette var en god innledning. Du forklarer informasjonskløfter bra, og det er enkelt å skjønne hva du mener. Bra at du bruker eksempler! Men har du fokusert på alle medier, eller har du valgt ut noen? Og kanskje definere hva media og massemedia er?

    SvarSlett
  5. En god innledning. Men du kan godt øke presisjonsnivået. Hvem er vi, hva er mange steder, hvem er alle etc. Snakker du her om de globale forholdene eller i Norge? Hvilke medier vil du legge vekt på?

    SvarSlett